Bedrijfsfietsen leasen

Het is als bedrijf altijd slim te overwegen om fietsen te leasen voor je werknemers. Aangezien er gewoon zò veel voordelen gebonden zijn aan fietsenleasing. Niet enkel fiscaal, maar ook op vlak van gezondheid, productiviteit, imago, milieu, … zijn bedrijfsfietsen een voordeel. In onderstaand artikel nemen we even de voordelen door en hoe je daarmee concreet aan de slag kan.


De voordelen van fietsenleasing

Fiscale voordelen

120% aftrekbaar
Een bedrijfsfiets voor je medewerker is 120% aftrekbaar. Ook elektrische fietsen (tot max 25km/u) zijn 120% fiscaal aftrekbaar.

Fietsvergoeding
Je kan je medewerkers voorzien van een fietsvergoeding van 0,23 eur/km voor woon-werkverkeer. Niet enkel zal het je medewerkers motiveren de fiets te nemen, de fietsvergoeding is ook 100% aftrekbaar.

Gezondheid

Iedereen weet dat fietsen gezonder is dan autorijden. Maar hoeveel gezonder is het juist? Wel, een dagelijkse fietstocht is een goede manier meer Vitamine D binnen te krijgen. Dit verbetert op veel manieren je gezondheid. Je maakt minder kans op hartziekten, vaatziekten en borstkanker. Verder verbeter je je immuniteit en de opname van kalk in je botten. Tot slot verbrand je calorieën, hierdoor kan je het perfecte lichaam nastreven, of gewetenloos genieten van een late-night snack.

Verbeterde productiviteit

Ten eerste zullen je medewerkers dankzij hun bedrijfsfietsen niet meer in de file staan, en dus zelden te laat komen. Verder zorgt dagelijkse beweging niet enkel voor een goede tegenwerking tegen burn-out en stress, het is kan ook een boost zijn in creativiteit.

Beter voor het milieu

Zoals je ongetwijfeld al weet, zijn auto’s slecht voor het milieu. Wat je misschien niet weet, is dat één medewerker die dagelijks fietst op jaarbasis 168kg minder CO2 zal uitstoten. (uitgerekend op een woon-werk verkeer van 10km)

Goed voor je imago

Als je weet dat je per medewerker 168kg CO2 uitstoot kan besparen, merk je dat je een serieuze impact kan maken. Het zal daarom voor je bedrijf zijn imago ook enkel positief zijn als je medewerkers met de fiets komen.

 

En meer…

Er zijn nog veel (in)directe voordelen die je zal ondervinden wanneer je aan de slag gaat met fietsen leasen binnen je bedrijf. Lees meer over de voordelen voor werkgevers en voor medewerkers.


 

Medewerker fietsenleasing voor bedrijven

 

Aan de slag met het leasen van bedrijfsfietsen

De voordelen zijn duidelijk, maar hoe ga je nu concreet aan de slag? Wat is een fietsplan? Op welke manier zorg je voor een vlotte integratie? Hoe zit het met onderhoud, diefstal, etc?
Om exact deze vragen te beantwoorden hebben we een e-book gemaakt dat je kan downloaden. (onderaan de pagina)

Wat je kan verwachten

Een waterdicht fietsplan

Bij de integratie is het belangrijk rekening te houden met de technische aspecten die cruciaal zijn voor elke fiets en/of fietsgebruiker. We kijken met jou welke fietsen het best passen bij jouw medewerkers en bedrijf op basis van vragen als: elektrisch of niet? Een snelheid van 25km/u of 45km/u? Hoe zit het met de actieradius en laadcycli? en meer…

Service en onderhoud

Onze kwaliteitsservice ontdek je bij je eerste afspraak, met bijna 30 jaar ervaring zorgen wij ervoor dat je maximaal ontlast wordt. We zorgen voor onderhoud op locatie, of je werknemers kunnen terecht in één van onze eigen werkplaatsen.

Vlootbeheer

Een sterke organisatie van je bedrijfsfietsen is key, zowel bij grote als kleine bedrijven. Uiteraard kan je ook op vlak van vlootbeheer rekenen op onze expertise en ontzorging.

Diefstalverzekering

We treffen de nodige maatregelen om te zorgen dat de fietsen van je werknemers minder snel / niet gestolen worden. Door onder andere kwalitatieve sloten en een uniek fiets-pass nummer. We voorzien je medewerkers verder ook van diefstalgarantie.

 

We onderzoeken samen wat het beste past bij jouw bedrijf

Geloof je ook in de voordelen van medewerkers op de fiets? Kom langs in ons B2B verkooppunt en we begeleiden je bedrijf stap voor stap.


B2B verkooppunt fietsenleasing fietsen mintjens bedrijfsfietsen

 

Get in touch

Wij komen graag langs bij jouw bedrijf voor een verdere toelichting

Boek een afspraak
Of, stuur ons een bericht

Welkom in ons B2B verkooppunt in Merksem