Bedrijfsfiets fiscale voordelen

Fietsen naar je werk is een erg goedkope manier om je te verplaatsen. Zoals ze het gezegde gaat: “A bike runs on fat and saves you money, a car runs on money and makes you fat”. De bespaarde benzinekost ligt voor de hand. Maar verder zijn nog leuke extra’s die de fiets aantrekkelijk maken.

120% fiscaal aftrekbaar

De kosten van fietsen zijn erg afhankelijk van het soort fiets. Is het een gewone/elektrische fiets of een “speed pedelec”? Standaard elektrische fietsen (die max 25 km per uur halen) zijn voor 120% fiscaal aftrekbaar.

Fietsvergoeding

Je kan je werknemers motiveren te fietsen, met een fietsvergoeding van 0,23 eur/km voor woon-werkverkeer. Ook deze fietsvergoeding is 100% aftrekbaar.

De snelle elektrische fiets (Speed pedelec) is fiscaal gelijkgesteld met de klassieke (elektrische) fiets. Dat betekent concreet dat de high speed e-bike ook voor 120% aftrekt in de vennootschapsbelasting. En dus ook een kilometervergoeding van maximaal 0.23eur/km kan krijgen zonder te worden belast. De overheid wil zo het gebruik van de fiets voor woon-werkverkeer nog meer aanmoedigen.

Zowel voor werknemer als werkgever is het dus een verstandige keuze de bedrijfsfiets te overwegen. Naast deze fiscale voordelen zorg je ook nog voor een positieve bijdrage aan het milieu, je gezondheid, het imago van je bedrijf en veel meer. Bekijk alle voordelen.

Ben je op zoek naar een ervaren partner om bedrijfsfietsen te integreren in jouw bedrijf? Neem contact met ons op

 

Fiets fiscaal voordeel

Get in touch

Wij komen graag langs bij jouw bedrijf voor een verdere toelichting

Boek een afspraak
Of, stuur ons een bericht

Welkom in ons B2B verkooppunt in Merksem