De gezondheidsvoordelen van dagelijks naar het werk fietsen

Zittend in de auto, dag na dag is geen meerwaarde voor je gezondheid. In deze hedendaagse maatschappij blijft het aantal mensen met een ‘bureaujob’ enkel maar stijgen. Met als resultaat dat veel mensen heel de dag door zitten. Dit gebrek aan beweging is een probleem. Hier kan een fiets een mooie meerwaarde zijn. Fiets elke dag naar het werk en combineer je pendel met je dagelijkse behoefte aan beweging.

 

Vitamine D

Heb je een bureaujob? Dan krijg je nauwelijks zonlicht in de winter en zit je hele dagen aan je bureau in de zomer. Hierdoor maakt jouw lichaam te weinig vitamine D aan. Als je dagelijks beweegt in de buitenlucht, kan je dat tekort voor een stuk compenseren. Daar word je veel gezonder van, want je verbetert je immuniteit en de opname van kalk in je botten, en je beschermt jezelf beter tegen hart- en vaatziekten. Ook borstkanker maken minder kans bij jou.

Al dit heeft tot effect dat je kans op vroegtijdig overlijden afneemt met bijna 40%!

 

Burn calories, burn!

Zelfs op een tempo van 16 kilometer per uur verbruik je – afhankelijk van je gewicht – zo’n 240 à 280 calorieën per uur. Een ideale oplossing dus als op je gezondheid wil letten. Of je nu gewicht wil verliezen, of zonder slecht geweten wil genieten van een late-night snack.

 

Lekkere donuts die je kan eten als je met de fiets gaat

 

Naast gezondheid zijn er nog veel voordelen aan woon-werk verkeer met de fiets, zaken als fiscaliteit, milieu, bedrijfsimago en meer. Zoek jij een ervaren partner voor het implementeren van fietsen in jouw bedrijf? Neem contact met ons op.

Get in touch

Wij komen graag langs bij jouw bedrijf voor een verdere toelichting

Boek een afspraak
Of, stuur ons een bericht

Welkom in ons B2B verkooppunt in Merksem